marți, 21 noiembrie 2023

Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în parohia Chirileni, de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU


 Marți, 21 noiembrie, 2023, când sunt sărbătoriți Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica ,,Sf. Ierarh Nicolai” din s. Chirileni, rn. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de parohul acestei biserici, prot. Vasile MAIDANSCHI, dnl Iurie STOICA, primarul localității, soborul de preoți și credincioșii prezenți.
Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a citit rugăciunea de sfințire a iconostasului și a picturii, întrucât aceste două mari lucrări au fost săvârșite de curând.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități religioase.

La Vohodul mic, prot. Vasile MAIDANSCHI, parohul bisericii menționate a fost decorat cu înaltă Distincție Eparhială ,,Cuvioasa Parascheva” pentru toată munca depusă în toți cei 30 ani de când este paroh în acest sat.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură despre semnificația cinstirii sfinților îngeri.

La final, după cuvântul de învățătură și după ce la felicitat pe părintele paroh, dar și pe toți cei prezenți, i-a oferit în dar o cruce pectorală părintelui paroh.

Prezent la Sfânta Liturghie a fost și dnl Iurie STOICA, primarul localității, alături de credincioșii prezenți.

Preoteasa Olga MAIDANSCHI, a fost decorată cu Medalia Eparhială „Sf. Knz Alexandru Nevski”, gr. I.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu