joi, 23 martie 2017

Adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni

Joi, 23 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a avut loc adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni. Adunarea a avut loc în Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Rezina.
La începutul adunării, Specialistul Superior SAÎI a DSE Ungheni, locotinentul major pentru situaţii de salvare, Dnl Vladimir GÎRBEA, a făcut o instruire de prevenire a situaţiilor excepţionale, îndemnând pe cucernicii părinţi să doteze Sfintele Biserici cu stingătoare şi să fie precauţi în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, de a evita incendiile.

marți, 21 martie 2017

Seminar pentru prețuirea vieții desfășurat la LT Sculeni

La data de 21 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în Liceul Teoretic Sculeni a fost desfășurat seminar pe tema: Prețuiește Viața, de către Prot. Bartolomeu TURTUREANU parohul bisericii Nașterea Maicii Domnului din localitate și o latură aparte a seminarului a fost cuvântul dn. Galina TURTUREANU Șef Centru de Sănătate Sculeni, care a vorbit despre Cancerul de Col Uterin. 

luni, 20 martie 2017

Seminar pe tema ,,Prețuiește viața! Iubește Familia!” în gimnaziul din s. Bumbăta, r. Ungheni

Viața este frumoasă! Privește-o!
La data de 20 martie 2017, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la invitația Protoiereului Vasile Bulancea și în cotextul ,,Luna pentru Viață”, elevii gimnaziului din s. Bumbăta, r. Ungheni, au participat la un seminar pe tema ,,Prețuiește viața! Iubește Familia!”, susținut de Protoiereul Nicolai Boian, președintele Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.
La seminarul despre familie și viață au participat elevii claselor VII-IX și mai mulți profesori ai gimnaziului. Cei prezenți au ascultat informații despre tendințele modelului de familie actual și au primit sfaturi și îndemnuri pentru un viitor binecuvîntat și o familie fericită, fîind sfătuiți să prețuiască ce au mai scump: familia, viața, credința.

vineri, 10 martie 2017

Tinerii din Todirești, Ungheni își vor prețui viața


La data de 10 martie 2017, a fost desfășurat seminar cu tinerii din Gimnaziul Todirești r-nul Ungheni. Evenimentul a fost deschis de către preotul Ioan Gajim, parohul localității, apoi preotul Vadim Corostinschi, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova a dezvoltat cu cei prezenți tema: Prețuiește Viața.

Tema dată a avut mai multe puncte de reper ce ne reprezintă: de unde provine viața, sensul vieții, responsabilitatea în luarea deciziilor, avort și tentațiile spre sinucidere, etc.

miercuri, 1 martie 2017

Ungheniul participă în campania: Luna pentru viață 2017

Episcopia de Ungheni și Nisporeni în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, se alătură ideii naționale ale Asociației ,,Moldova pentru viață", prin organizarea de comun a activităților care se referă în acelaşi timp la viaţa copilului nenăscut şi la necesitatea sprijinirii femeilor în criză de sarcină, dar și a cazurilor de sinucidere în rândul tinerilor: Marşul pentru viaţă 2017 „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”.

miercuri, 15 februarie 2017

ATOM dă start concursului Brain-Ring, ediția a IV - a


Dorești să experimentezi ceva nou?
Să participi la concursul cel mai tare al sezonului unde sunt incluși participanții din raioanele: Ungheni, Nisporeni, Hâncești și Călărași?
Dorești să-ți faci noi prieteni și să concurezi cu ei intelectual?
Te așteptăm la acest fascinant concurs unde vei învăța și totodată te vei distra!!!
Dăm start ediției a IV-a a proiectului „Sânt tânăr și doresc să mă manifest intelectual”! prin Concursul Brain-Ring, ediția a IV-a